IVONA JE JOŠ UVEK DALEKO OD ŠANSE "ZA NOVI ŽIVOT": Teška bolest UZIMA MAHA, a sat otkucava! POMOZIMO JOJ
Ivona Čolović, Foto: Privatna arhiva

POŠALjI 1621 NA 3030

IVONA JE JOŠ UVEK DALEKO OD ŠANSE "ZA NOVI ŽIVOT": Teška bolest UZIMA MAHA, a sat otkucava! POMOZIMO JOJ

Pomozimo ovoj hrabroj ženi da pobedi opaku bolest

Objavljeno:
Jovana Nedeljković

Svakodnevica Ivone Čolović (53) iz Aleksinca postala je izazov koji prevazilazi granice koje većina može da zamisli. Sve je počelo 2018. godine kada je počela da oseća utrnulost leve strane tela. Tada kreću detaljna ispitivanja i analize, da bi tek 2021. godine stigla i strašna dijagnoza - Multipla skleroza.

Ivoni je još 2018. godine na osnovu magnetne rezonance ustanovljeno da boluje od ove bolesti, ali od lekara nije dobila nikakvu informaciju o istoj te je praktično 3 godine, dok joj nije zvanično uspostavljena dijagnoza, živela bez terapije. To joj je dodatno uticalo na progresiju bolesti.

U ispovesti za Espreso kaže da možda ni tada ne bi saznala od čega boluje, da se samoinicijativno nije angažovala i tražila i drugo mišljenje.

Ova progresivna bolest utiče na svaki apsekt njenog života, ograničavajući je u svakodnevnim aktivnostima koje mnogi od nad uzimaju zdravo za gotovo. Bolest joj je donela brojne fizičke i emotivne prepreke, ostavljajući je često izolovanom.

Ivona Čolović
Ivona Čolovićfoto: Privatna arhiva

Kako bolest napreduje, tako raste i potreba za jedinom šansom i, kako kaže Ivona za Espreso, "Za novi život". U pitanju je transplantacija matičnih ćelija u Rusiji koja košta 50.000 rvra. Operacija je zakazana za 8. jul, međutim novac na račun klinike bi trebalo da bude uplaćen već 24. juna, ali Ivona nije ni blizu sume.

Kako nije u mogućnosti da sama finansira operaciju, Ivona je član fondacije Budi human putem koje joj, svi koji su u mogućnosti, mogu uplatiti novac za lečenje.

Kako kaže za Espreso, zahvalna je svima koji se uključuju u humanitarne akcije koje se organizuju za nju, ali još jednom moli da se uključe i drugi ljudi jer njeno stanje je sve lošije.

Ivona Čolović
Ivona Čolovićfoto: Privatna arhiva

Stanje mi se baš pogoršava. I znate šta je najveći problem? Ovu terapiju koju ja sada primam, ona zaustavlja lezije na mozgu, znači zaustavlja bolest, ali mi je fizičko stanje mnogo loše. Znači, osim što imam to trnjenje cele leve strane, ja sada imam i kočenje te leve strane. Pa mi je to stiglo i do kuka i baš imam veliki problem", priča Ivona.

Aleksinčanka se celog života praktično bori sama. Samohrana je majka jer je rano ostala udovica.

Oduvek sam bila borac. I onda kada sam ostala sama sa detetom i sada ne odustajem", kaže Ivona

Pomozimo ovoj hrabroj ženi da pobedi opaku bolest.

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju matičnih ćelija (HSCT), specijalističke preglede, neurološke rehabilitacije, ortopedska pomagala, prevod medicinske dokumentacije, laboratorijske analize, kao i za putne troškove.

Upiši 1621 na 3030 (jednokratna pomoć u iznosu od 200 dinara)

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001811480-34

Uplatom na devizni račun: 160-6000001812525-03

IBAN: RS35160600000181252503

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video:

01:09

Novaku (15) je potrebna naša pomoć!

(Espreso / Jovana Nedeljković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.